R.B.S Yedek Parça Makine; Üretim Sürecini CoralReef ile İzliyor

r.b.s yedek parça makine; üretim sürecini coralreef ile i̇zliyor

1987 yılında kurulmuş olan R.B.S. Yedek Parça ve Makine, şu anki faaliyetlerini 1993 yılında taşındığı 6500m2'lik modern tesisinde sürdürmektedir. Toplam 125 kişilik çalışan sayısı ile üretim yapan R.B.S. Yedek Parça ve Makine'nin başlıca ihracat pazarını Avrupa ülkeleri ve Rusya oluşturmaktadır. ISO 9001:2008, ISO 16949:2002, ISO 14001:2004 belgeleri ile uluslararası standartlarla tescillenmiş R.B.S. Yedek Parça ve Makine, pazarında en yüksek müşteri memnuniyetini sağlamayı ve devamlı geliştirmeyi hedefler.

Projenin Amacı

Üretim şirketlerinin global pazardaki yerlerini korumaları ve rekabet güçlerini artırmalarını sağlayacak bütünsel bir altyapı olan 'üretim yönetim sistemleri'; üretimin izlenebilirliğinin sağlanması, ürün maliyetlerinin düşürülmesi ve ürün / üretim kalitesinin yükseltilmesini sağlamaktadır.

Neden İletişim Yazılım?

Üretimde gerçekleşen duruşların tespit edilmesi ve önlemlerinin alınabilmesi; fabrikada üretimin fiziksel akışı ile bilgi akışının eş zamanlı toplanması ve kontrolü için CoralReef ürününü tercih ettik. Proje hayata geçirilmeden önce, üretim emirlerini açmak çok fazla zamanımızı alıyordu. Ayrıca gerçekleşen üretim girişlerini yapmak çok zahmetliydi. Barkodsuz üretim nedeniyle, çalışanlar veri girerlerken hata yapabiliyorlardı. Tüm bu faktörler projeyi seçmemizde rol oynayan etkenleri oluşturmaktaydı.

Proje Sonuçları & Değerlendirme

- Proje öncesi üretim takibi için çok fazla zaman harcanıyordu. Projenin hayata geçirilmesi ile birlikte; azalan takip zamanlarından artan süreler, üretimde verimliliği artırıcı işlemlere ayırılmaya başlandı.

- Verimliliği artırıcı işlemlere ayrılan sürelerin artması ile çok daha verimli çalışan bir işletme haline geldik.

- Bilgiler sahadan gerçek zamanlı alındığı için anlık olarak üretim takip edilmeye başlandı.

- Paketleme bölümünde, üretilen her pakete barkodlu etiket basılıp, el terminali ile transfer işlemleri hızlıca yapılmaya başlandı.

- El terminalleri ile üretilen ürün bilgisi gerçek olarak alınmaya başlandı.

- Fireler daha efektif olarak sahadan toplanmaya başlandı.

- Lot bazında takip yapılarak izlenebilirlik sağlandı.

Mali ve İdari İşler Müdürü Mehmet Esen