İlk 500’de, Bursa’nın gururu: İletişim Yazılım

İlk 500’de, Bursa’nın gururu: İletişim Yazılım

05 Temmuz 2019

Türkiye’nin bilişim alanındaki en kapsamlı araştırması olan “İlk 500 Bilişim Şirketi” araştırmasının 2018 yılı sonuçları açıklandı. BTHaber ve M2S Araştırma şirketi tarafından yapılan Bilişim 500 araştırmasının sonuçlarında İletişim Yazılım da yer alarak Bursa’nın gururu olmayı başardı. Araştırma sonuçları, İletişim Yazılım’ın yerli üretici sıralamasındaki başarısının da altını çizdi. Sektördeki 1000’i aşkın firmanın veri paylaşımı ile hazırlanan araştırmada, “Türkiye Merkezli Yerli Üretici – Yazılım” kategorisinde İletişim Yazılım 81’inci olarak önemli bir başarıya imza attı.

“Zamanın dişlileri bilişim sektörü için dönüyor” mottosuyla 20.'ncisi düzenlenen Bilişim 500 araştırmasında, bilişim teknolojileri alanında 45 kategoride sıralama yapıldı. 

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan İletişim Yazılım Genel Müdür Yardımcısı Selçuk Şen, “Türkiye’nin ilk 500 bilişim listesinde yer almaktan gurur duyduk” dedi. 1994 yılında Bursa’da kuruldukları günden bu yana Türkiye’nin birçok yerinde; 20 yıllık kanıtlanmış tecrübe ve yüzde 100 yerli sermaye ile birçok sektörde hizmet verdiklerine dikkat çeken Şen; “Bugün bilişim sektörünün kalbinin birçok sektörde olduğu gibi İstanbul olduğunu söylemek mümkün. İletişim Yazılım olarak bugüne kadar Bursa’nın değerleri, sanayisi ve ekonomisi ile büyümeyi hedefleyen, bu çerçevede ülke ekonomisine katma değer sağlayan bir işletme olmayı hedefledik. Bugün genel listenin 436’ncı sırasında olabiliriz ancak gelecek hedefimiz Bursa ile birlikte Bursa’nın bir markası olarak daha yüksek başarıyı göstermek olacaktır” diye konuştu.

SEKTÖRÜN GELİŞİMİ İÇİN ÖNEMLİ!

2019 yılının seçimler nedeniyle işletmeler için zor geçtiğine, bu yıl yaşanan olayların ise işletmeleri tedbirli davranmaya yönelttiğini vurgulayan Şen, ‘Türkiye’nin ilk 500 Bilişim Şirketi’ gibi araştırmaların gelecek için atılan adımlara ışık tuttuğuna dikkat çekti. Bilişim sektöründe yaşanan gelişmelerin diğer sektörleri birebir etkilediğine ve çağı yakalamak için atılan adımlarda bilişim sektörünün öncü olması gerektiğini söyleyen Şen, “Bugün ülke olarak Endüstri 4.0 yakalamak için uğraşıyoruz. Bu devrimin sadece sanayide yaşanacağını düşünmek hata olur. Dünyadaki gelişmelere baktığımızda hizmet, sağlık, ulaşım gibi tüm sektörler etkileniyor. Eğer bu devrimi yakalayamazsak gelecek için bizi çok büyük sıkıntılar bekleyecek demektir. Bilişim sektörü üzerinde böyle bir sorumluluk varken, özellikle yerel işletmeler olarak daha sağlam adımlarla daha hızlı ilerlememiz gerekiyor. Sektör olarak ne durumda olduğumuzu, ne kadar hızlı geliştiğimizi, nelere ihtiyaç duyduğumuzu, iş ortaklıkları anlamında nasıl ilerlememiz gerektiğine ışık tutan bu tür araştırmalar çok önemli” diye konuştu.